Kolokium Program Transformasi Sekolah 2025 (TS25) Tahun 2018

Jabatan Pendidikan Negeri Johor (JPN) buat pertama kalinya dengan kerjasama Bahagian Pendidikan Guru, KPM menganjurkan Kolokium Program Transformasi Sekolah 2025 (TS25) peringkat Negeri Johor bagi tahun 2018. Program ini diadakan bagi tujuan pemilihan amalan terbaik sekolah-sekolah TS25, untuk diketengahkan bagi mewakili negeri Johor dalam Konvensyen Kebangsaan Kali Ke-2 Program Transformasi Sekolah 2025 (TS25) Tahun 2018 dengan tema Transformasi Sekolah 2025 Memacu Kemenjadian Murid. 

Continue Reading

Print Email

Sembang Profesional Timbalan Pengarah Pendidikan Johor Bersama Pasukan SIPartners+ Johor

 

Pada 15 November 2017, En. Azman bin Adnan selaku Timbalan Pengarah Pendidikan Johor berkesempatan untuk meluangkan masa dalam sesi sembang profesional bersama Pasukan SIPartners+ Johor yang telah diadakan sempena Bengkel Kerja Refleksi Sipartner+ Negeri Johor yang telaha diadakan pada 14-16 November 2017 bertempat di Hotel Sri Costa, Melaka. Berikut adalah catatan dari sesi tersebut. 

Continue Reading

Print Email

Peranan Coaching Dalam Rivitalisasi Pendidikan Abad Ke-21 (Bahagian 2)

Peranan baharu pemimpin sekolah

Organisasi yang berjaya sering dikaitkan dengan kualiti kepimpinan pengurusannya. Pemimpin merupakan agen perubahan yang penting dalam menyatupadukan warganya untuk mencapai wawasan sesebuah organisasi. Kini, kelangsungan hayat dan keberkesanan sesebuah organisasi sangat bergantung kepada pemimpinnya menangani cabaran baharu untuk berubah selari dengan kehendak masa dan persekitaran (JPNJ, 2009).  

Continue Reading

Print Email

Pautan

Sigmen ini akan menyenaraikan senarai Portal, Blog atau Laman Sesawang yang dihasilkan oleh SIPartners+, SISC+ serta Pengetua dan Guru Besar sebagai satu wadah perkongsian ilmu di samping menjadi platform terbaik dalam merangsang percambahahan pengetahuan;

PORTAL RAKAN SIPartners+

1) http://azmanss.blogspot.my/ (Jurnal Kepimpinan)

2) https://primejohor.wordpress.com/ (Portal PRIme Johor)

 

Sekiranya anda adalah SIPartners+, SISC+, Pengetua atau Guru Besar yang telah menghasilkan Portal, Blog atau Laman Sesawang silalah kongsikan alamat URL dan maklumat berkaitan Portal, Blog atau Laman Sesawang pada pautan berikut;

MAKLUMAT PORTAL atau EMAIL : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Alamat /URL Portal  :
 Nama Portal/ Blog/ Laman Sesawang

Print Email

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com